Bitterheten bara fortsätter ...

Jag hade uppskattat om Göteborgsvarvet hade kunnat sluta skicka massa glada mail och påminna mig om att jag inte kan springa det eftersom jag befinner mig här i Frankriket. Om det finns någon själ därute som vill springa men inte har någon plats, så ger jag motvilligt bort min.

 


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hejsan! Jag har funderat på att åka till Nice och plugga franska en termin efter nyår, men jag tvekar lite eftersom jag har hört att det är en väldigt dyr stad. Hur upplever du prisnivåerna på såna saker som man måste köpa, typ mat? Och vad kostar boende?



Och jag undrade också, eftersom du har skrivit om tentor och svenska lärare, åker du genom ett svenskt universitet? För jag har funderat på att åka genom Mälardalens Högskola, och jag tänkte att om det var det du gjorde, så kunde jag ju passa på och fråga hur du tycker att det är! :)



Jag tycker verkligen om din blogg, den är jätterolig att följa. :)

2010-04-21 @ 23:28:48
Postat av: Fanny

Hej Jenny!

Kul att du läser mig blogg :)

Ja, jag pluggar faktiskt genom Mälardalens högskola! Jag tycker det funkar bra, vissa uppgifter har varit lite luddiga, men det är verkligen en bra möjlighet som jag tycker man ska ta tillvara på om man kan. Vi har undervisning 6 timmar i veckan med franska lärare, och har inlämningar på distans. En svensk lärare kommer ner sammanlagt 2 veckor under terminen.

Liknande kurs finns via Stockholms universitet i Aix-en-provence (måste dock ansöka tidigare än vanligt till den) och via Göteborgs universitet i Lyon.



Nice är ganska dyrt att bo i, man får räkna på en hyra mellan 400-500€, och mat i Frankrike är generellt sätt lite dyrare än i Sverige. Dock finns Lidl här och en annan billigare kedja som heter Ed, så man kan komma undan rätt billigt iallafall! Nice är verkligen en fantastisk stad, om du har möjlighet så tycker jag verkligen du ska söka kursen. Du kommer älska det här! De ska även starta franska 2 i Nice med start våren 2011 :)



Kram

2010-04-22 @ 10:10:03
Postat av: Jenny

Det låter som ett bra upplägg. Men är det med andra ord inte så mycket tid i skolan, utan mycket fritt ansvar?



Ja, jag läste om dem också, men jag har nästan bestämt mig för att det blir Nice. Det känns roligare med en lite större stad, än typ Aix, där det mest känns som att man kommer träffa andra studenter. Och så ser jag såklart fram emot att ha stranden så nära! :D



Ja, okej. Men skolan hjälper till att fixa boende va?



Tack så jättemycket för svaren, verkligen! :)

2010-04-23 @ 00:56:16
Postat av: Jenny

Haha, eget ansvar menade jag såklart. :P

2010-04-23 @ 00:57:08
Postat av: Fanny

Det är en del fritt arbete. Tanken är att man ska följa ett schema och repetera grammatikregler i förväg innan lektionerna (för att försöka förstå dem själv så att läraren inte ödslar den lilla tid vi har på sådant vi redan kan). Varje vecka har vi 1,5h grammatik, 1h "orale" och 1,5h civilisation (typ "språk och samhälle"). Första delen av terminen har vi också 1,5h fonetik och andra halvan 2h littérature.

Skolan fixar gärna med boende! Om du vill försöka komma undan billigare kan du ordna boenden själv. Det finns en sida som heter appartager.com där man kan anmäla sig och söka bostad att dela med ngn i hela Frankrike :)

2010-04-23 @ 09:25:58
Postat av: Jenny

Okej! Det låter jättebra. Men det är på en okej nivå ändå, så att man inte behöver plugga hela sin fritid, bara för att man inte har så mycket lektioner?:)Har du boende genom skolan eller som du har fixat själv?

2010-04-25 @ 14:24:05
Postat av: Fanny

Jag kan lugnt säga att man har mycket fritid.. det här är nog inte den svåraste Franska 1 kursen man kan gå, om jag säger så!

Jag har fått boende genom skolan, och alla i min klass förutom 3 stycken valde boende genom skolan. Skolan har många bra lägenheter, men som sagt, hyran ligger oftast runt 400-500€/månad. Jag bor (som du säkert förstått eftersom du läser bloggen) med en svensk tjej i min klass och en japansk kille (eller.. man...han är nog typ 35). Funkar kanon :)

2010-04-26 @ 17:42:54
Postat av: Jenny

Haha okej. Men det känns lite som att man kan göra mycket av det ändå, eftersom man är där. Jag är absolut ingen slacker, men det låter ändå roligt att ha lite fritid, för jag kan tänka mig att det finns mycket man vill göra. Och orsaken till att man åker är ju typ att uppleva den franska kulturen, så det är ju bra att det finns tid till det!



Det låter bra iaf. Bekvämt. Det känns skönt att veta att det är fixat när man kommer dit, och att dela lägenhet går ju jättebra. Haha, japanen verkar vara en rolig person!



Jag skulle jättegärna höra mer om tiden alldeles där i början när du kom dit:) (tiden som inte har några blogginlägg :D) du får gärna mejla om du vill! Förlåt för alla frågor, men jag är verkligen tacksam för svar.



Har i princip bestämt mig för att åka, så det känns skönt att ha någon att fråga. :)

2010-04-28 @ 00:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0