Semlor utan ugn. Det gick sådär.

Våra semlor blev inga semlor. De såg mest ut som halvt ojäst bröd med mandelmassa och grädde på, men hör och häpna - det var faktiskt gott. Till och med vår japanska roomie var fascinerad över hur goda de var. Vi satt spänt och väntade på att han skulle fälla kommentaren C'est bon ça. Tyvärr väntade vi förgäves.
Och ja, vi vet att Mardi gras (fettisdagen) var för xx antal dagar sedan.

Semlor? Nej.

 

 

Nu lyssnar jag på Onerepublic, säger godnatt och hoppas på att vakna upp till ännu en fantastisk vecka här på rivieran.


Scones utan ugn? Yes! Semlor utan ugn..?


För andra gången har Linnea lyckats med en kanonfrukost - scones! Och vi som inte ens har en ugn. Duktigt jobbat måste jag säga! Det var underbart att få vakna upp utvilad och hungrig och dessutom få varma scones med chevreost och fikonmarmelad. Mums!
Just nu försöker hon sig på att göra semlor, det går tyvärr inte lika bra. Vi har ett litet fikamöte här om 30 minuter och då har semlor utlovats.. Jag är rädd att samtliga av våra gäster kommer bli besvikna för just nu händer det inte så mycket med degen. Men vi ger inte upp!

Jag kan meddela alla Ben&Jerry-älskare att det snart kommer en ny kär vän och joinar familjen - Fairly nuts! Härligt, va?



En stor tallrik tagliatelle med tonfisk senare...

...är jag tröttare än jag var innan jag åt, men gott var det! Det tar på krafterna när schemat är späckat och när man är förkyld, minst sagt. Idag har flickorna och jag legat på stranden och tagit igen oss sedan gårdagskvällen. Vi köpte också med oss en riktigt fransk frukost - croissanter och pain au chocolat. Ikväll är det sista karnevalen kvällen så vi tänkte dra våra trötta kroppar dit, och förmodligen lite längre än så - om vi inte ramlar ihop. Nu ska jag sätta på kaffe och rycka upp mig med en dusch, sen är jag fit for fight igen. Ha en toppenkväll tout le monde. Bisou


Igår var det kanonfint väder så  vi gick in till gamla stan och köpte oss  varsin god italiensk kulglass. Samtliga blev mer intresserade av den stora vågen som kom in, än att vara fina på kort.


Som ni ser så firande vi att det var fredag igen. Anna och Linnea har movesen.

Is this really happening?

Kära vänner, Ben&Jerry's, mer än bara glass.

Ce soir on boit un coup!

Ikväll ska vi dricka ett glas gott!
Rött blir det för mig utan tvekan. Ingen är så sugen på att gå ut men vi tänkte göra på det franska viset - sätta oss på en uteservering i gamla stan och njuta av ett gott glas vin i härligt sällskap.
På torsdagar har vi 1,5 h fonetik i skolan. Jag är ledsen, men jag har försökt hålla ut utan att klaga, men det är fruktansvärt tråkigt! Det enda positiva med det är väl att jag faktiskt lär mig ett och annat, men hur lätt är det att lära sig när det är tråkigt?
Personen som löser följande fonetiska skrift vinner en crêpes, all the way from France. Jag lovar att paketera den väl till vinnaren.

[AkεlœRεl∂pro∫ε~trε~purkan]

~ --> ska egentligen vara över ε men jag fattar inte hur man får den ovanför en symbol.

 

Jag tänkte göra er lite avundsjuka ikväll med de här bilderna! Det är min kära klasskamrat Catharina som tagit dem. Enjoy, och tänk på mig :)



För två veckor sedan var vi i Antibes och provade på massa godsaker, bland annat chokladbröd!



En vanlig dag i Nice i februari. Jag skulle tippa på att detta är en söndag.



Ser ni snötopparna?



Le vieux port.

Godmorgon solstråle!

Nej, jag är ingen solstråle idag, jag är supertrött och förkyld. Däremot är det kanonfint väder ute och härligt varmt (typ 14 grader i skuggan, redan!). Hela morgonen har jag gått runt som ett vrak och bävat efter kaffet som var slut hemma. Nu, äntligen, sitter jag i skolan sen en timme tillbaka med en kopp kaffe jämte mig. Dags att fånga dagen och vara effektiv! Nu blir det förberedning för en exposé om internets uppkomst och sen ska vi försöka hinna ner till stranden en stund innan det är dags för lektion 14.00. Ha en fantastisk dag!


Yoga för trötta.

Igår var jag för första gången på hathayoga. Jag är ett stort fan av poweryoga och har även  provat astangayoga, så jag förväntade mig kanske lite mer än vad jag egentligen fick, även om hathayogan var otroligt avslappnande och lugnande. Tillskillnad från poweryoga och astangayoga så var det inte lika fysiskt krävande, utan handlade mer om balans och meditation, kort sagt - den vanligaste formen av yoga. I vilket fall så ville jag berätta att när vi under avslappningen igår låg ca 30 pers, i lugn och ro, på golvet och lyssnade på instruktören, var det någon liten fillur (som antagligen var rätt trött) som drog till med snarkningen ALLAN. Kan ni tänka er? En lugn och tyst sal, det enda som hörs är instruktörens lugnande röst, och så mitt upp i allt - en jättesnarkning. Jag tappade fokus totalt och började skratta. Konstigt.

Chakras.


15 grader i Nice idag. Jag hjärtar Nice.

 

 

När jag var i Milano kunde jag inte låta bli att köpa pasta. Det känns nästan obligatoriskt. Ikväll ska jag laga mat till roomie-L. Hon är i Monaco idag. Själv känner jag mig inte helt tiptop sen Milano och dessutom känns det som att jag har något i min kropp som jag INTE TYCKER OM. Nu, 3 liter vatten och 4 apelsiner senare, inbillar jag mig att jag mår bättre.


Stereo Love.

Spelas den här låten lika mycket i Sverige som i Frankrike? Den här går varmt på Boulevard Gambetta!
Nu ska jag bege mig mot Fitness Land...


Från regn och kyla till... regn.

Nu är jag på plats i Nice igen efter ett par intensiva men härliga dagar i Milano. Det har mest blivit häng och mindre kulturella visit. Jag har iallafall sett Duomo, det var det viktigaste! Kan bli ett besök till innan jag åker hem om jag har tur, vi får se om vi kan få in något senare i vår :) Om inte annat får jag nog besök av min italiensktalande Johanna!
Nu bär det av mot skolan för plugg, inlämning och massa övningsuppgifter står på schemat, ingen nåd! Ciao



Johanna posar framför Duomo i regnet.              Barillahyllan? Ja, Italien var det!


Tips till att lyckas med pocherade ägg...

...vill jag gärna ha! Igår försökte jag mig på att göra pocherade ägg, gick... sådär. Ätbart, men jag har inte riktigt den rätta tekniken än. Övning ger färdighet, i guess!

Alltså, det ÄR pocherade ägg. Inte något katten spytt upp.

Iallafall, jag säger jag bye bye till Nice! Nu är jag redo att åka och uppleva Italiens gastronomi och kultur. Förhoppningsvis bättre än mina ägg.
Vi hörs på tisdag tout le monde!
Bisou

Ce soir, on fait la bombe!

Ikväll slår vi klackarna i taket!
I klassen är vi 23 elever nu efter att den äldsta av oss hoppade av i slutet av förra veckan. De senaste 2 veckorna har vi haft hela 6 födelsedagsbarn! Helt otroligt. Jag kan lugnt säga att jag börja tröttna på den franska födelsedagssången, och att jag kan den nu. Utan papper.
Ikväll är det iallafall födelsedagskalas för Martin, nu 20 år ung, och Axel,  nu 21 år ung.  Efter det blir det nog lite dans på borden på Wayne's, en gammal återupptagen vana som jag håller mig väldigt positiv till.
Det blir dock lite piano för lilla mig eftersom jag ska upp kl 07.00 imorgon och sätta mig på tåget till Milano. Ska bli grymt kul att få uppleva den staden och hälsa på Johanna, finally.
Jag delar med mig av toppartylåten i Nice just nu, enjoy och ha en fantastisk kväll!
Bisous

Linnea hade kul på sin födelsedag på Wayne's förra lördagen.


Il faut se défendre.

Några kvällar i veckan hänger jag på  Les Mills' Bodycombat-pass på Fitness Land. I Sverige, på Onyx, är det glada och pushande tjejer som håller i de passen. Här är det en sjukt lång, muskulös  och vit fransman med grov röst. Dessutom är han typ rakad och ser ut som en livsfarlig tysk. När han skriker  "FRAPPEZ-LE! C'EST DU BONHEUR!" ända till andra sidan Nice, då lyder man, så är det bara.



Att bo med en japan.

Jag bor med en japan. En japan som är väldigt enkel att bo med, eftersom han går i skolan på förmiddagarna och jobbar på kvällarna, medan jag och Linnea går till skolan ungefär samtidigt som han kommer hem, och sedan kommer vi hem från skolan ungefär samtidigt som han går till jobbet. Men nu till det mer väsentliga - kommunikationen. Vår kära Shu har inte lätt för varken franska eller engelska, men han är iallafall genomsnäll. Shu's favoritfraser är följande:

1. Bonjour! (Goddag!) (Godmorgon på svenska förekommer även ibland)
2. C'est bon ça! (Det är bra det!)
3. Ça va? (Hur mår du?)
4. Moi, toujours ça va (Jag mår alltid bra)
5. Vi ses

Och tänk er att det är det enda han säger, varje dag.
Tänk er också att han har en superjapansk betoning
(moi, toujours ça va = muuoooi, tuuuchuuur saaavaaa).
(c'est bon ça! = sää båååån saaaa)
Men det är gulligt.
Just det här med att prata franska hemma är inte något som vi gör så ofta, med andra ord.

 

Hiro Nakamura från Heroes är min favoritjapan.


Spontanéité

Kära Johanna fyller år på fredag, och jag har idag bestämt mig lite spontant för att fira hennes födelsedag på lördag - med henne, såklart. Jag har några härliga dagar att se fram emot..
Kan ni gissa vart jag ska åka i helgen?




Dingue, dingue, dingue

Jag sitter för tillfället i skolan och förbereder en debatt om burka/niqab med 3 kära klasskamrater. Idag är det onsdag, vilket betyder att jag inte har några lektioner. Men som sagt, jag sitter här och gör lite nytta ändå! Vi sitter och chillar lite till Christophe Mae's härliga låt Dingue dingue dingue. Jag är schysst och delar med mig, snällt va?
KÄNN GLÄDJEN
Peace



Franskans svårigheter.


Jag sitter här och svär och surar. Inte ens böckerna kan hjälpa mig.


Min och Linneas konversation nyligen:

L: Betyderhär och là-bas där?
F: Alltså, är ju egentligen där.
L: Men säger man inte om man är här?
F: Jo, säger vi om vi är här, tydligen, för fransmännen gör det. och là-bas om vi är där borta. Men om vi är här-här så är det ici.
L: Va?
F: Skit samma.

L: Hur säger man tända och släcka?
F: Allumer och éteindre.
L: Kan man säga tu m'allumes?
F: Men va, vadå du tänder mig? Alltså att du tänder på någon? Har någon sagt det?
L: Nä, jag tänkte bara att om man vill säga det till någon, kan man använda det verbet då?
Lång tystnad.



Sanningen om toalettpapper.

Wikipedia har sanningen.
Le papier hygiéntique, ou papier toilette, est un papier qui sert à nettoyer l'anus ou les parties génitales, le plus souvent après avoir déféqué ou uriné.

I Frankrike ska det tydligen vara rosa. rosa. rosa. eller, rosa?
Lite finare, eller?


Jag slår ett slag för nedanstående.





CAAARNAAAVAL!

I Nice började igår den drygt två veckor långa karnevalen. I 16 dagar kommer det nu att krylla av turister, färgglada parader och massa påhitt. Temat för i år är Roi de la planète bleue, alltså rakt översätt Kungen av den blå planeten. Tanken bakom årets karneval är miljö och ekologi - såklart. Väldigt à la mode just nu. Om jag minns rätt så är det 126:e året som karnevalen hålls i Nice, och ska tydligen vara den 3:e största i världen - helt ologiskt! Vår lärare tappade hakan när vi sa det, hon trodde inte det var möjligt. Men ja, det sägs vara så iallafall. Antagligen är det nog hästlängder mellan 2:a platsen och 3:e platsen..




Bilder från karnevalen i Nice förra året.

 


Rödvin, ost & fikonmarmelad

Igår när vi kom hem från Antibes avnjöts ett gott glas vin med ost och fikonmarmelad. Vive la France!

Antibes var mysigt, vi gick mest runt och strosade och provsmakade massa choklad, ost och andra godsaker. ALLA försäljare var italienare, väldigt lustigt.

Igår bar det av till Anna och Mauricio för lite umgängeshäng, mycket trevlig tillställning! Vi tjejer fick till ett ganska busigt högljutt kittelkrig i Annas sovrum, vi ber alla grannar om ursäkt för vårt infall.

Idag fyller Linnea år, så idag ska det minsann firas! Grattis roomie-Linnea!


Linnea läste om snön igår. 111 flygplan från Nice flygplats ställdes in. Det blev totalt kaos av ingenting. Som vanligt.


Anna och resten av oss köpte underbara macarons och tänkte på Marie Antoinette.











Inga kommentarer.

Just nu: Linnea fixar matsäck

Idag skiner solen över Nice igen! Skönt, säger vi! Idag bär det av till Antibes' chokladfestival efter skolan, sen blir det nog lite avnjutande av franska viner ikväll...

Just nu håller fixar-Linnea med vår matsäck, jag känner mig ytterst produktiv.

Nu måste jag kila, ska iväg till stranden! À plus!



















Linnea fixar.


Jag gör ovettiga saker.

Ooops,

Jag tror jag har råkat radera alla mina gamla blogginlägg... Teknisk tjej. Var lite snabb i farten...

SNÖ?

Tro det eller ej, men Nice fick snö idag! Och igår låg flera av oss på stranden till klockan 16.00. Vad händer?
Vår lärare Nicole var idag helt i extas över storleken på flingorna, och som svensk kan jag säga att de var gigantiska!
Det kom en del snö precis innan jul i Nice, men senaste gången bortsett från den var 1985, enligt Nicole. Allt var väldigt incroyable och magnifique idag.


Hur ofta ser man en sån här bild? Snötäcka palmer i Nice. Halleluja.
(Bild från xx antal år tillbaka)

RSS 2.0