Tidsfördriv.

När jag inte går i skolan leker jag med photobooth. Jag försöker imitera djur och onda häxor.

 

När Viktor var här och hälsade på var han också med och lekte.

 


Jag gillar sånt.

Det kommer inifrån.

Jag är nu hemkommen från en heldag på stranden. Underbart var det. Det är precis så där lagom varmt nu. Man klagar inte för att det är för kallt och inte för att det är för varmt. Möjligtvis för att det blåser lite för mycket.
Jag hade med mig en fransk tidning till stranden - Biba. Jag blev positivt överraskad faktiskt. Dock diskuterade jag och Emma fransyskornas mani över celluliter, bantning och allmän kroppsuppfattning. Biba hade gjort en extra bilaga för hur man ska gå ner i vikt och ägnat 15 sidor i tidningen (jag har räknat) åt "vilken metod som passar bäst beroende på anledningen till viktuppgång", inkluderat ett test. Dessutom 5 sidor med olika behandlingar av celluliter och uppstramning. Lägg också på ett xx antal helsidor med annonser om cellulitkrämer. Trodde hypen var som värst i Sverige. Men tydligen inte, eller? Nämnde jag att det är vanligare med anorexi än övervikt i det här landet? Ja, jag förstår varför.


Min första roman på franska.

Jag är stolt.
Min första roman på franska är inköpt. Den är 140 sidor lång och heter L'amant (älskaren) av Marguerite Duras.


Den är obligatorisk kurslitteratur.





Gambettaborna.

Att vi befinner oss där solen lyser rätt ofta börjar märkas på oss nu ...


Mieux.

Jag räddade denna fantastiskt dåliga dag med att spendera pengar på shopping och på en lång skypedejt. Nu mår jag mycket bättre.


Un pistolet s'il te plaît.

Jag kan nog ha världens sämsta dag. Jag har j****gt ont i käften på grund av spänningar som jag tror kommer från visdomständerna. Jag blivit sjuk igen och kan inte andas genom näsan och det svider i bröstet när jag hostar.
Inte nog med det, jag har knappt fått någon sömn i natt på grund av smärtan i munnen kombinerat med att jag varit täppt i näsan. Pricket över i:et är väl att jag med huvudvärk ska försöka koncentrera mig på min läxa som jag inte fattar. Skjut mig.
Japp, jag är bitter idag och det är första dagen på 2 månader, så jag tycker det är okej.

Fantastisk helg

Vilken underbar helg det har varit här i Nice! Igår blev det häng på stranden och faktiskt bio igen, 3e gången på en vecka. Inte dåligt, inte dåligt! Vi var ett gäng som var sugna på Alice i underlandet i 3D, så det fick bli den. Odubbad, tack och lov. Innan dess hann jag och Annie med världens härligaste osttallrik med varsitt glas rött på Snug bar, en tapasbar i gamla stan. Idag har vi varit ute på långpromenad i solen, och stannade för en kaffe i gamla stan och lite tidningsläsande på stranden. Nu ropar tyvärr böckerna efter mig, jag har hållt mig lite för långt borta från dem den här helgen...


Tyvärr kom jag på lite sent att jag hade kameran med mig...


Snyggt med 3D-glasögon! Ser ni flötet?


 

 


Godmorgon

Efter en lugn gårdagskväll med kortspel så vakande vi idag ganska tidigt och var pigga. Dessutom är vår lördagsvana med nybakade scones avklarade. Solen skiner över Nice så nu slänger vi ner våra badkläder i väskorna och går mot en heldag på stranden.


Vadå of course?

Jag zappade just förbi väderleksprognosen på en engelsk kanal och det första jag hör är "and there is of course a risk of snow in Sweden". Vadå of course?

2 månader sedan.

Idag är det exakt 2 månader sedan jag lämnade svensk mark. Tiden går så sjukt fort, snart är jag väl hemma igen, och då hoppas jag våren visar sig (dock har jag hört att den verkar vara på väg nu, skönt för er!). En av mina sista bilder hemifrån är den nedanför, och jag saknar det inte!


Frukost med stort F.

Jag är ledsen för gårdagens uteblivna bloggande, jag hade "fullt upp" med annat. Nä, men ärligt talat så lovade jag mig själv en datorfri dag fram till skypetid 20.00. Nu ska jag iallafall möta upp fröken Schaffrath för en fransk frukost i närheten av Gambetta, vi hörs senare - jag lovar!


La Rafle.

Igårkväll blev det bio igen, 3,50 € - vi var ju tvungna att passa på! Det blev den fantastiska filmen La Rafle. En fransk film om andra världskriget och uppsamlingen av judar i Paris. Det var en riktigt riktigt bra och stark film som jag hoppas svenska folket får möjlighet att se. För er som kan franska kan ni ju titta på trailern :)


Picknick i det gröna!

Idag har vi varit ute på en liten utflykt en bit uppåt i Nice, i närheten av Villefranche sur Mer. Det var helt underbart att komma upp lite på höjden och se Nice och dess omgivningar därifrån, och dessutom få känna lugnet och doften av gräs. Hit blir det garanterat fler avkopplande besök!





Kikade förbi Elton John's port och tänkte stanna på en kaffe. Oturligt nog var han inte hemma.


Florence + The Machine


Sverige tänker grönt.

Fransmännen har fått upp ögonen för att vi svenskar försöker tänka mer och mer på miljön. Det är lite svårare här, men man försöker gott och väl. Här i Nice finns nu något som kallas vélobleu, vilket är en cykel som man abonnerar på. Det finns cykelställ med cirka 10 cyklar på jättejättejättemånga platser runt om i Nice. Har man registrerat sig kan gå till ett av cykelställena och med hjälp av sitt kontokort hyra en cykel gratis i en halvtimme, och sedan ställa tillbaka den vid vilket annat cykelställ som helst (de är såklart fastkedjade på något konstigt sätt). Cyklar du mer än en halvtimme börjar det kosta pengar, men det är inte många kronor vi snackar om. Samma system finns även i Paris (fick för mig att jag skulle testa en sådan cykel en tidig söndagmorgon när vi inte fick tag i någon taxi hem från en klubb vid Louvren, det gick inte så bra).
Dessutom kostar det bara 1€ att åka buss runt om i regionen, så om jag åker till Cannes, St Tropez, Monaco eller till Alperna med buss så betalar jag bara 1€. Grymt smidigt!
Varför har vi inte börjat med sådant i Sverige än?


Gött å va blå i munnen.

Drick inte black vodka. Då blir man blå i munnen. Inte så värst eftertraktat och hett det inte!

Bild från helgens shotbravader. Martina, Linnea & Jag.


Dagens lycka.

Insåg att det är den 22a mars idag och det är dagen med stort D - Christophe Maé släpper sitt nya album! Ha, vi har längtat här nere vill jag lova. Sånt viktigt roar vi oss med!


Aimez-vous le printemps?

Ja, jag älskar verkligen våren. Och speciellt när alla Pathébiografer tydligen har bio för 3,50 € 21-23 mars! Bra flyt vi fick igår när vi kom dit och undrade varför det var så himla mycket folk. Turligt nog var det inte fullt till den filmen vi skulle se (som för övrigt var sjukt dryg), The Bad Lieutenant. En knarkfilm med Nicolas Cage och Eva Mendes där det kändes som regissören själv varit hög när han gjorde filmen.
Nu ska jag återgå till mina studier och försöka göra klart min inlämning till onsdag där det känns som jag ska göra en totalanalys av verbet commencer (börja) och på hur många olika tusen sätt jag kan och inte kan använda det. Spännande.... Inte så. À plus!

Eze village, 20 min från Nice. Här är det vår!


Äntligen!

Det har varit full ös/upp hela helgen, men äntligen har jag lyckats slänga mig framför datorn och uppdatera lite! Helgen har bestått av dagsutflykt till Monaco, Wayne's-besök Soccaätande, en hel del restaurangbesök och mycket promenader i Nice. Tiden går fort när man har roligt, minst sagt! Nu ska jag slänga mig i sängen och njuta av ELLE och en kopp kaffe, vi hörs senare!

Casinot i Monte Carlo.

 

Monaco.

 

2 par nya vita skor som inte är lika vita längre...


Tenta, sol och besök.

Ja, stunden är kommen. Snart bär det av mot skolan för tenta, sen får jag besök över helgen så ni får ha överseende med att det möjligtvis blir lite dåligt uppdaterande den här helgen. Men jag ska göra mitt bästa :)

Ryska katedralen i Nice, ett stenkast från min lägenhet!


Observation.

Det är helt sjukt så många bilkrockar (dock mindre sådana) man ser i det här landet. Jag skojar inte när jag säger att man flera gånger i veckan ser bilar backa eller köra in i varandra, och främst när det håller på att fickparkera. Nu snackar jag inte frontalkrockar, men nätta touchar. Fransmännen bryr sig oftast inte så mycket heller (förutom när det handlar om deras egna bilar) eftersom det är så trångt, så de kör så långt fram de kan tills de nuddar bilen framför och gör sedan likadant med bilen bakom. Vardagsmat här, minst sagt. Jag undrar hur folk hade reagerat i Sverige.
När jag jobbade i Paris berättade av mina arbetskamraters vänner (hon jobbade med biluthyrning) att de inte kunde ha en bil mer än 6 månader innan de var tvungna att köpa ny, eftersom  bilen såg ut som skrot. "Men så är det i södra Europa. De kör som galningar, så är det bara", som hon så fint sa.

Tips: Kör inte med en sån här bil på gatorna i Frankrike.


Vad säger Robert?

Robert är för tillfället en av mina bästa vänner. Ibland är det verkligen tur att vi har honom, han är så hjälpsam. Imorgon står det Examen phonétique på schemat. Just nu så kokar Linnea kaffe och jag och Robert diskuterar lite definitioner.

 

 


Mitt i maten efter träning.

Jag. är. helt död. och uttråkad.

Idag fick jag höra av jag ser brun ut, ha! Hur kan kan bli så glad av en sån kommentar? Ledsen att behöva säga det, men Sverige, jag är inte lika blek och glåmig som ni är.

Såhär efter träning, lite röd i fejjan och med gaffeln i munnen. Är inte lika go och glad som jag ser ut.

 

Maten var inte god och jag känner mig mest ful, äcklig och hübertrött. Typ så här.
Ce n'est pas beau ça.

 

Men tjaaa, lite vatten på det och sängen så blir det nya tag imorgon. Tenta på torsdag.

 


Dagens vy.

Det är aldrig fel att kombinera nytta med nöje!


Snäll tjuv.

Hur lyckas man glömma att lägga in sina byxor och sin mobiltelefon i skåpet på gymmet? Jag vet inte, men jag lyckades igår.  Jag trodde för ett tag att jag skulle få gå hem väldigt mycket frysandes och utan telefon. Jag drabbades av en något sånär PANIK när jag insåg att jag inte hittade telefonen. Alla nummer. Mitt svenska simkort. TELEFONEN. Jag började långsamt leta efter en möjlig tjuv i omklädningsrummet, samtidigt som jag klart och tydligt läste skyltarna jag inte tidigare riktigt ägnat någon uppmärksamhet. Jag pratar naturligtvis om "Håll koll på dina saker, tyvärr finns det tjuvar i alla hörn"-skyltarna som sitter på varenda vägg i rummet. VEM SNODDE MINA GREJER?!
Nä, tjuven fanns inte. Bara någon snäll själ som lämnat in mina saker i receptionen.  En tung sten ramlade från mina axlar och hjärtat dunkade lite långsammare när min rosa lilla apparat återigen var i min ägo. Jag tackar och bockar för vänligheten från denna fransyska. För övrigt så skyller jag hela händelsen på min mamma som ringde mig 4 minuter innan passet skulle börja, och lite på mig själv som stressad och arg svarade när hon ringde.


Fina Ida.

Fick precis den här bilden skickad till mig. Det är i Göteborg från november - december någon gång. Drabbades just nu av min första riktiga hemlängtan. Usch vad jag saknar dig nu Ida! Speciellt din norrländska dialekt... och ditt sätt att motivera mig till ALLT. Tur att jag får en hel sommar med dig! Jag längtar.

Det var minsann stadigare än vad det ser ut!


Anna blev chockad.

Häromdagen försökte Anna få min uppmärksamhet från andra sidan klassrummet. Hon tecknade mig genom att gnida händerna mot varandra. "Vill du ha handkräm?", mimar jag. Hon skakar på huvudet och gnider händerna mot varandra igen och mimar "Servett!". Jag skakar på huvudet och mimar att de är slut. Jag får mördarblicken och hon utbrister,  "MEN VA?! DU OM NÅGON HAR VÄL SERVETTER!?" 1,5 månader senare har vi börjat förstå oss på varandra ganska bra.

Till alla Britt-Marie-från-Linköping-fan.

Grattis alla Britt-Marie-älskare. DET FINNS EN LÅT.



Söndagsfördriv.

Okej, plugg? Ja. Söndagsfördriv? Ja. Görs på bästa sätt på www.textsfromlastnight.com

Sorry plugg, stranden gick före.

Det fina vädret vägde starkare än plugg idag, och nu sitter jag här och känner ångesten komma krypande... Haha, nä skämt å sido, jag ska sätta mig här nu x antal effektiva timmar sen kan jag vara nöjd.

Följande bild togs efter att Anne i fredags fällt kommenentaren:
- Alltså, hur fan har dom lyckades få upp en flaska på den sortie-skylten?
- Anne, det är en duva.
- Jaha.
Har du rätt styrka på dina linser egentligen, ANNE?


Ett par converse rikare.

Idag slog jag till och trotsade tanken på att jag är 164 cm kort och har storlek 39 i skor. Jag tror det är ovanan att ha converse som gör att jag fått för mig att det ser ut som skorna går med mig och inte jag med dem. Men trots allt - jag ska se till att använda dem flitigt!


Jag hatar tågtrafiken!

Jag kan med ilska berätta att vi nästan blev fast i Antibes igår. Enligt tidtabellen så gick sista tåget från Antibes till Nice igår 00:22. Men kom det något tåg? NEJ. Där satt vi i tystnaden och fick veta att nästa tåg inte skulle gå förrän 06:22. Varför? Det blir tydligen så ibland för att det inte är så många som åker. Alltså, en tidtabell är väl till för att följas?  Är det inte  på grund av strejk så finns det tydligen andra anledningar till varför tågen inte går. Det hela slutade med en taxiresa  till Nice för 80€. KUL!
Idag har det iallafall varit fint väder och jag har bättrat på brännan i fejjan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Jag blev försenad på grund av strejkerna på SNCF (motsvarande SJ).. Jag förlorade mitt jobb på grund av strejkerna på SNCF. Det återstår mig inget annat än att dö, men jag kan inte på grund av strejkerna på SNCF!"


Viktigt meddelande från Linnea.

Min roomie är lite konstig.

Jag hoppas att någon själ har samma problem som mig. Som trogen kinderäggsfigurssamlare har ett problem uppstått. Jag håller för tillfället på att försöka få tag i den kompletta samlingen av vattenflugor som just nu går som tema på Lidl. Hittills har det gått hyffsat men idag hände det, jag fick en dublett!
Jag vänder mig därför nu till allmänheten och hoppas att det finns någon därute som kan komma till min räddning. Jag har just nu endast dublett i 'sara', kanske har du två exemplar av någon annan som saknas i min samling och är intresserad av ett byte? Tillsammans kan vi hjälpas åt för att få varsin komplett samling!
stig fram!
/Linnea


TGIF.

Thank God It's Friday!
Sitter just nu vid köksbordet och pluggar. Jag har fonetiktenta nästa vecka och inlämning veckan efter, och eftersom jag ska få besök på torsdag så hade det ju varit skönt att få allt klart innan. Men just nu tar det emot att vara så seriös... Men det ska nog ordna sig! Efter den här (förmodligen) effektiva dagen ska vi släppa loss och åka till Antibes ikväll.

Bland alla papper och böcker...



1 vecka kvar till påfyllning ...

Om exakt en vecka så har jag Sverige besök, vilket självklart också betyder lite påfyllning av svenska saker som jag saknar här nere i Nice. Det ska bli superhärligt med besök, och jag har varit elak och bett om massa saker som nu börjar närma sig ett par kilo i resväskan. Im sorry.

Jaja, om en vecka är jag rikare på havregryn, tacomix, ELLE och lite grejer från garderoben. Jag ger en liten extra hint om en annan sak här också ...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjaaa, det här hade ju inte varit fel :)

Jag saknar keso jättemycket. Jag har hittat det på Lafayette, men eh... det var cottage cheese à 30 % fett. Vad hände med den nyttiga keson?

Ps. Pga vissa hintar så missuppfatta inte den här, ta inte med keso, jag vill inte riskera att ligga sjuk! Ds.


Vädret skiftar.

Vädret här nere är numera inte speciellt pålitligt. Ena dagen kan man ligga på stranden i bara linne och nästa dag får man klä på sig både tjocktröja och skinnjacka. Plussa också på vind, regn och ett par grader kallare! Men jag gissar att ni känner av detsamma hemma i Sverige, även om det kanske skiftar på lite lägre temperaturer än här :)

Attention! Tycker verkligen synd om er där hemma som får dras med snön, men det ser ut som temperaturen går åt rätt håll, iallafall dagtid. Prognosen är från SMHI, för Borran.


Och självklart måste jag lägga in en för Nice, för att djävlas lite. 18 mars får jag besök från La Suède, solen står på topp med dryga 15 grader då, vilken perfekt tajming! Jag håller tummarna för att prognosen stämmer.

Sött som tusan.

Den här videon har över 300 000 visningar på youtube. Jag förstår precis varför. Hon är hur söt som helst (för att inte tala om hennes ögon), och hennes fantasi slutar aldrig. Jag kan inte säga annat än att mina ungar ska lära sig franska. Punkt slut.


Har än en gång känt mig som världens mest korkade person.

Vilket ord egentligen, korkade. Alltså, hur dumt låter inte själva ordet? Jag förstår varför det har en korkad innebörd.
Jag har ikväll varit på Bodypump och... känt mig som en iq-befriad person som efter att blivit ombedd av instruktören 4 gånger (läs: skrikit i micken enbart till mig), inte gjort som jag blivit tillsagd. Jag kan inte säga så mycket mer än att jag inte förstod vad han sa. Hur typiskt är det inte? Folket vände på sig. De tänkte säkert något korkat. Kork. Öppnare. Tire-bouchon. Och jag som tycker att jag förstår det mesta numera, men tydligen så lyckas jag hamna i en sådan här situation  - dumt!
Jag kunde iallafall inte göra annat än att försvara min dumhet, så jag gick fram till instruktören efteråt och sa: "Alltså, jag är inte dum, men....." Ja, och sen kan ni ju räkna ut storyn. Han skrattade gott iallafall, och sa på snabbaste franskan att han skulle prata långsammare nästa gång. Det kommer inte gå, för han pratar i superspeed. Hela tiden. Men det är lugnt, jag fattar. Ju.

Hon är också korkad.


Flaskan är också korkad.

 


Journée de la femme.

Internationella kvinnodagen - jaha, vad gör vi för speciellt idag? Inget.
Imorse ringde klockan 07.30. Jag kan säga att det inte har hänt så många gånger sedan jag kom hit...
Iallafall så har vi vår svenska handledare från Sverige här mån-tors som har lektion med oss 09.00-11.30 så faktiskt, nu är det allvar på riktigt - en hel skoldag till 15.30! Men det känns bra att komma upp tidigt och bli sysselsatt.
Linnea är äntligen tillbaka från Toulouse efter många om och men. Det kom nämligen MASSA snö nere i sydvästra Frankrike igår så hon satt fast med tåget. Men som sagt, hon är nu hemma välbehållen. Känns skönt.

Apropå Internationella kvinnodagen - här har vi en riktigt vacker fransyska. Brigitte Bardot.


Nice på 3:54 min.

Här spatserar jag var eller varannan dag. Kan ni förstå att jag trivs?


Kingdom of Heaven på franska is the shit.

Just nu har Anna ersatt min ensamhet (Linnea är fortfarande i Toulouse och min supersociala japan jobbar), så nu sitter vi hemma hos mig med våra datorer, en fransk skvallertidning och franska Cosmo. I bakgrunden går Kingdom of Heaven på dubbad franska. Orlando Bloom känns hetare med brittisk accent, det måste sägas. Vi har precis insett att Oscarsgalan går av stapeln i natt på CANAL +. Jag har inte CANAL +. TRÅKIGT!
Iallafall, jag har gjort en liten summering av den här veckan i bilder, trevligt va?



Vi hade ost- och vinprovning på skolan. Vi grundade lite innan ...


Vi har självklart hängt lite på stranden.



Sushi för 2. Det kom in 4 sådana här fina tallrikar till samtliga sushisugna svenskar.


Vi har druckit lite drinkar.


Hittat en rolig sticker på toaletten på Cubana Café (Everybody poops).


Självklart hunnit med ett besök på Wayne's.


Jag har självklart pluggat. Var tvungen att lägga in den här och bevisa att jag faktiskt inte bara roar mig.


Ansett att jag pluggat när jag läst franska tidningar..

Bonne nuit mes amis :)
Godnatt mina vänner :)

Mot belle demoiselle Schaffrath!

Nu bär det snart av för en myskväll hos Annie och hennes kids. Hon är barnvakt ikväll så jag tänkte lämna mina klassisar för en kväll och spendera en helkväll med min Kungsbacka-skönhet. Ha en fantastisk kväll. Vi hörs imorgon, ciao ciao.

Annie & Jag, september 2008 och Jag & Annie februari 2010. Nu är vi inte längre lika små och ovetande om världen.

 

 

Bye bye, nu går jag och myser. Har försökt sminka över mina brända kinder. Men ha, visst är jag inte lika pale längre?

 


Solbrända flickor.

Idag sken solen varmt över Nice, vilket bidrog till en stormning av stranden för oss svenskar. Vi tänkte; "det är ju inte så varmt än" "det är ju bara början av mars" "vi ska inte ligga så länge" och "orka gå och köpa solskyddsfaktor för en dag" (det har regnat väldigt mycket sen vi kom hit). Våra tidigare besök på stranden har inte varit så långvariga, men idag blev det 4 timmar på stranden och jag kan säga att vi nog inte riktigt tänkte på att vi befinner oss vid medelhavet. Läget just nu: samtliga kräftor beklagar sig. Varför lär man sig aldrig?

Detta är Mardrömmen. Med stort M. Skärpning med solskyddsfaktorn...


J'en ai ras le bol!

Det finns en sak som jag stör mig otroligt mycket på. Något som gör mig småirriterad varje dag och nu börjar det snart bubbla över. Det är något som jag i för sig tror förekommer i alla större städer. Jag pratar självklart om kombinationen liten trottoar och mycket folk. Hur störande är det inte när man har bråttom? Hur störande är det inte när 95 % går i snigeltakt? Hur störande är det inte när det regnar ute och samtliga går med sina förbannade paraplyer och skiter FULLSTÄNDIGT i resten av människorna som OCKSÅ har paraplyer? Hur störande är det inte när folk inte tänker på att vissa kanske vill gå om, men de kan inte eftersom personen framför går precis i mitten på den lilla trottoaren? Hur störande är det inte att man försöker säga PARDON, EXCUSEZ-MOI men att folk går i sin egen värld och inte märker något förrän man är verkligen försöker förbi? Idag rann det över för mig när jag var vresig och hungrig, och paret framför mig träffar någon de känner och ställer sig mitt i vägen och börjar kindpussas. Jag fick snällt STANNA OCH VÄNTA, trots mina EXCUSEZ-MOI JE VEUX PASSER så var de i sina egna världar. Nä, jag blir trött.
Ledsen för detta bittra inlägg, men jag behövde få ut min ilska.


Friday I'm in love.

Idag har jag försovit mig. Jag vaknade 11.00, hjälp! Vad hände med min tidiga 8.30 vana? Nu sitter jag och gör min läxa i superspeed, vilken bl.a är en väldigt intressant artikel som heter Arabie Saoudite, derrière les murs - Bakom murarna i Saudarabien. Det är tyst och tomt i lägenheten för roomie-L åkte till Toulouse igår kväll och kommer inte hem förrän på måndag. I skrivande stund gick det upp för mig att det ju självklart var därför jag försov mig... Morgon-Linnea är inte hemma.

Jag och Linnea hängde på stranden i tisdagsförmiddag. Fantastiskt härligt!

 

Snygg bild jag hittade gömd.. jag och morfar snyggar till oss. Maj 2009.


Jag har inte en mac. Jag lovar.

Precis som i svenskan så kan det bli missförstånd, men då fattar man oftast när det blir fel.. och varför.
Förra veckan skulle jag skriva ut några papper på skolan som låg på min mail, men jag hade problem att öppna dokumenten så jag fick hjälp av Hitech-läraren på skolan. Dock lyckades inte han heller lösa det riktigt.
Jag säger på franska:
- Jag gissar att det beror på att jag sparat filen fel, jag har en Mac hemma.
Hitech-läraren börjar skratta. Jag förstår inte vad jag gjort för fel.
H-L: Fanny, säg aldrig att du har en Mac på franska, du får säga något annat, typ Apple.
F: Varför det?

H-L beskriver att en "mac" på franska är en person som håller på med koppleri och prostitution, Hallick, med andra ord.

Jag är glad att det var en språklärare som var med om mitt lilla misstag, och inte någon annan...


Daria Drawstring Tote

Synd att den här är värd lika mycket som hälften av mina månadshyror i Nice, den är för jäkla fin.


Avatar en VF.

Igår var jag (äntligen!) och såg Avatar i 3D. Eftersom nästan alla filmer här är dubbade hade jag inte så många andra val än att se den på franska, och jag måste säga att det inte var så obegripligt som jag först trodde! Jag misstänkte att det skulle bli en del termer och uttryck som jag inte skulle förstå, men jag hängde med förvånansvärt mycket iallafall. Om inte annat så var den ju grymt gjord och en äkta film som man måste se på bio - i 3D. Storyn kände man väl igen sen många andra filmer, men visst var det en fin film.



Var det någon som sa karneval?

Karnevalen är över!
Tack vare sprayburkar, glitter och trummor blev vi alla 8 år på nytt och lekte oss igenom karnevalen i Nice i lördags.








Kommunikationsproblem.

Det har sina för- och nackdelar med att bo med vår lite smått märkliga japanska roomie Shu. Fördelen är som jag skrev för ett tag sedan, att han är tyst och nästan aldrig hemma när vi är hemma. Nackdelen är att han, även om han är en världsvan japan, innerst inne självklart är en äkta japan. Det vill säga att han väldigt ofta ursäktar sig för att han är "i vägen", att han är i köket samtidigt som mig eller att han är hemma samtidigt som mig.
Varför detta ursäktande för sin egen existens?

Idag bad han om ursäkt för att han är ledig från jobbet på onsdag och torsdag, och häromdagen bad han om ursäkt för att han var hemma när vi hade vänner här.
Kära Shu, du bor här och är en del av den här lägenheten! DU FÅR VARA HEMMA I DITT EGET HEM UTAN ATT BE OM URSÄKT.
För en vecka sedan råkade han tappa en av mina och Linneas tallrikar som vi köpt. Behöver jag ens säga att han bad om ursäkt? Och det typ 100 gånger. Han var så upprörd, stackarn.. Det gjorde ju inget.
I fredags var jag sen till skolan, och Shu hade tagit hit en tjejkompis som han ville att jag skulle hälsa på. Smått stressad som jag var, försökte jag försiktigt förklara att jag skulle gå till skolan, (jag kunde inte med att säga till två japaner att jag inte hade tid att prata med dem, det gör man bara inte) men att vi kanske kunde prata mer när jag kom hem. NO NO NO, travail travail, ça va ça va (nej nej nej, arbete arbete). Typiskt exempel, han ville försäkra mig om att han inte skulle vara i vägen för mig när jag kom hem. Ja, vad säger man?

Dans mon garde-manger.

I mitt skafferi finns det just nu väldigt mycket konserver. Varför? Jag har alltid hatat konserver. Jag har nu insett att det är väldigt smidigt och inte så tokigt. Det står ju sig länge. Supersmart.



RSS 2.0